300 g kuracích pŕs., 300 g bravčovej pečene., 2 jablká., konzerva ananásu (kolieska)., 50 g mandlí opražených na oleji., olej na vyprážanie
CESTÍČKO: 2 vajcia., hladká múka., voda
OMÁČKA: 3 dl vody., 2 PL sójovej omáčky., 2 PL cukru., soľ., 2 PL octu., 3 KL škrobovej múčky., podravka
Mäso a pečeň nakrájame na plátky, jablká na kolieska (jadrovník vykrojíme malou okrúhlou formičkou na pečenie). Ananásový kompót precedíme. Kúsky kuracích pŕs, pečene, jabĺk a ananásu obalíme v cestičku a vyprážame. Uchovávame v teple.
Omáčka: Na ďalšej panvici prevaríme vodu, pridáme cukor, soľ, sójovú omáčku, ocot a podravku. Omáčku zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v malom množstve vody. Omáčku miešame, kým nezhustne. Do hotovej omáčky pridáme opražené mandle. Správna omáčky by mala mať medovú farbu. Mäso, pečeň, jablká a ananás uložíme v rovnakom pomere na tanier. Podávame s hráškovou ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára