4 kuracie stehná., 200 g údenej slaniny., 2 žemle., petržlenovú vňať., tymian., 2 vajcia., 0,5 dl mlieka., olej., 100 g cibule., 400 g varených zemiakov., 400 g čerstvých šampiňónov., soľ., mleté čierne korenie., menší brusnicový kompót., dl červeného vína
Kuracie stehienka vykostíme ( necháme len kĺb na konci) a naplníme plnkou zo žemlí, korenia, vajec, šampiňónov a mlieka. Upravíme do pôvodného tvaru a zabalíme do 3 až 4 plátkov slaniny. Pečieme za neustáleho polievania výpekom do zlatista. Medzitým orestujeme na panvici na troške oleja nadrobno nakrájanú cibuľu, zemiaky a ostatné šampiňóny nakrájané na kocky. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a ochutíme soľou. V kastróliku rozvaríme brusnicový kompót s vínom. Upečené stehienko nakrájame na úhľadné plátky a uložíme s restovanými zemiakmi na tanier, prelejeme výpekom a brusnicovou omáčkou. Najjednoduchšie bude, ak naplnené stehienka obalené v plátkoch slaniny zabalíte do kúskov alobalu a tak upečiete.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára