2 cukety., 2 cibule., 2 mrkvy., petržlen., konzervu drveného tuniaka v oleji., kyslú smotanu., 2 dl bieleho vína., olivový olej., provensálske korenie., čerstvú bazalku., oregáno., tymian., pažítku., petržlenová vňať., soľ., špagety
Špagety uvaríme podľa návodu. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji., Pridáme postrúhanú mrkvu, petržlen, cuketu, provensálske korenie, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme. Do udusenej zeleniny pridáme drveného tuniaka, stebielko tymianu, nadrobno pokrájané oregáno, bazalku, smotanu zmes premiešame a krátko povaríme. Do odstavenej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, pažítku. Všetko to premiešame so špagetami. Ako predjedlo podávame paradajky pokrájané na kolieska striedavo poprekladané s kolieskami parenice, osolené, okorenené a poliate olivovým olejom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára