200 g špagiet., 2 PL masla, soľ
Omáčka: 150 g mrazených mušlí., soľ., slnečnicový olej., cibuľu., 2 strúčiky cesnaku., 4 PL paradajkového pretlaku., oregano., 2 PL nastrúhaného syra
Špagety sa uvaria v dostatočnom množstve osolenej vody domäkka ( nesmú byť rozvarené – na lome musí ostať biela bodka). Uvarené špagety sa precedia, prepláchnu, nechajú dobre odkvapkať a pomstia roztopeným maslom. Rozmrazené umyté mušle sa vložia variť do mierne osolenej vody, precedia a nechajú sa dobre odkvapkať. Najemno nakrájaná cibuľa sa spolu so soľou a rozotretým cesnakom opražia na oleji, pridajú sa odkvapkané mušle a za občasného miešania sa ohrejú (aby sa nepripálili). K ohriatym mušliam sa pridá paradajkový pretlak a spolu sa krátko podusí. Pred koncom sa dochutí soľou, oregánom a zamieša. Pri podávaní sa na tanier upraví porcia špagiet a do stredu sa vložia dusené mušle s paradajkovou omáčkou a navrch sa posypú strúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára