štvrtok 10. januára 2019

Talianske teľacie medailóniky

250 g tvrdého syra., viazaničku bazalky alebo petržlenovej vňate., 8 malých teľacích medailónikov zo stehna, mleté čierne korenie, 2 PO oleja., PL masla., soľ., 150 ml smotany na šľahanie., 100 ml koňaku
V rúre zapneme gril. Syr nakrájame na plátky, bazalku umyjeme, nasekáme, zopár lístkov necháme na ozdobu. Mäso umyjeme, osušíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme olej a maslo, mäso z oboch strán prudko opečieme. Osolíme a dáme do ohňovzdornej misy. Výpek na panvici rozriedime smotanou, koňakom, necháme prevrieť, dochutíme soľou a korením. Medailóniky posypme bazalkou, na ňu položíme syr a zapekáme. Pred podávaním polejeme omáčkou a ozdobíme zvyšnými lístkami bazalky. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára