štvrtok 10. januára 2019

Srbská čorba

400 g teľacieho mäsa., soľ., 2 mrkvy., petržlen., štvrť zeleru., cibuľa., celé čierne korenie., 150 g ryže., 2 vajcia., 2 dl kyslej smotany., šťava z citróna., zelená petržlenová vňať.,
Mäso pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Potom pridáme očistenú pokrájanú mrkvu, petržlen a zeler, očistenú cibuľu v celku, niekoľko zrniek čierneho korenia a dovaríme. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme, pokrájame a vložíme spolu s udusenou ryžou do polievkovej misy. Vývar precedíme, zahustíme rozšľahanými vajcami a kyslou smotanou, ochutíme šťavou z citróna, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a zalejeme ním pripravené mäso so zeleninou a s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára