štvrtok 10. januára 2019

Spišská roštenka

4 roštenky., soľ., mleté čierne korenie., 80 g masti., 60 g cibule., mletá červená paprika., rasca., kg zemiakov., majorán
Roštenky umyjeme, osušíme, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme po oboch stranách na polovici masti. Potom roštenky poukladáme v kastróle na seba a na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, posekanú rascu a zvyšok masti. Trochu podlejeme vodou, mäso v kastróle znovu rozložíme a udusíme do polomäkka. Zemiaky umyjeme, olúpeme a pokrájame na štvrťky. Potom ich pridáme k roštenkám a za občasného podlievania udusíme do mäkka. Mäkké roštenky okoreníme rozmrvenou majoránkou. Podávame s kompótom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára