štvrtok 10. januára 2019

Baklažány plnené teľacím mäsom

4 menšie baklažány., olej
PLNKA: cibuľa., masť., 100 g teľacieho mäsa., mleté čierne korenie., soľ
Olúpané baklažány rozkrojíme po dĺžke napoly, stred vydlabeme, naplníme ich pripravenou plnkou, uložíme do pekáča vymasteného olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Cibuľu posekáme nadrobno, speníme na masti, pridáme dužinu z baklažánov posekanú nadrobno, pokrájané šampiňóny a mäso pokrájané na kocky. Všetko okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, podľa potreby podlejeme a udusíme do mäkka. Nakoniec mäkké mäso v plnke posekáme. Podávame s čerstvými rajčiakmi a uvarenými zemiakmi.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára