nedeľa 6. januára 2019

Sviečkovica s koňakom

½ KL soli., ½ KL mletého čierneho korenia., 4 vyššie plátky hovädzej sviečkovice
OMÁČKA: ½ šálky cibule., ½ šálky koňaku alebo brandy., ½ šálky hovädzieho vývaru., 2/3 šálky horčice
šálka – 250 ml

Mäso umyte, osušte, okoreňte a osoľte. Na panvici rozpáľte kúsok masla a opečte na ňom steak 3 až 5 minút z každej strany, podľa chuti. Vyberte ho na predhriaty tanier a udržujte teplý. Na panvici opražte cibuľu, prilejte koňak alebo brendy, priveďte do bodu varu, ale nenechajte vrieť! Pridajte hovädzí vývar a horčicu, pomaly miešajte, kým nevznikne hladká omáčka. Servírujte k steakom.
Pred grilovaním nasypte do ohňa vetvičky jalovky, rozmarínu či tymianu namočené vo vode. Dajú jedlám pravú údenú príchuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára