kg stehien z divých kačíc., 400 g krájanej anglickej slaniny (bacon)., 1,5 kg červenej kapusty., 150 g malín., 2 dl oleja., 100 g kryštálového cukru., dl malinového octu., 3,5 dl červeného cína., hlavičku cesnaku., borievkové bobule., soľ., korenie
Každé stehno zavinieme do jedného plátku anglickej slaniny a predpečieme na malom množstve oleja. Potom mäso položíme na pekáč, ktorý dáme do predhriatej rúry na teplotu 250º C. Po 15 minútach prisypeme k stehnám strúčik cesnaku, nakrájané na plátky, a upečieme ich do zlatista. Červenú kapustu nakrájame na prúžky. Na niekoľkých kvapkách oleja skaramelizujeme kryštálový cukor, osolíme, okoreníme a pridáme k nemu pokrájanú kapustu. Trochu ju osmažíme, zalejeme červeným vínom aj malinovým octom a primiešame i samotné maliny. Prisypeme aj zopár borievkových bobúľ a všetko dusíme pod pokrievkou do mäkka asi 5 až 10 minút. Podávame tak, že do stredu taniera nakopíme kapustu a okolo nej rozložíme kačacie stehná obalené anglickou slaninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára