štvrtok 3. januára 2019

Divoký zajac na slanine

½ kg zajačieho stehna alebo chrbta., 60 g masti., 50 g údenej slaniny., 10 g mletého čierneho korenia., 50 g cibule., 50 g kečupu., 20 g hladkej múky., dl červeného vína., citrón., 50 g brusníc., soľ
Zajaca dobre umyjeme, odblaníme a husto prešpikujeme údenou slaninou. Potom ho osolíme, okoreníme, dáme na rozohriatu masť a opečieme, opečené mäso vyberieme, na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme kečup, podlejeme vodou, vložíme späť mäso a v mierne teplej rúre upečieme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou, prilejeme červené víno, povaríme a precedíme na pokrájané mäso. Plátky mäsa ozdobíme kolieskom citróna, na ktoré dáme do stredu brusnice. Podávame so špagetami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára