400 g diviny., 30 g masti., 2 mrkvy., petržlen., ¼ zeleru., cibuľa., soľ., 6 zrniek čierneho korenia., 2 zrnká nového korenia., muškátový oriešok., zelená petržlenová a zelerová vňať., 2 KL solamylu
KNEDLIČKY: 100 g pečene., žemľa., 2 PL mlieka., 20 g masla., soľ., mletý muškátový kvet., zelená petržlenová vňať., strúčik cesnaku., strúhanka
Mäso pokrájame na kocky a opražíme na masti. Pridáme očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska, očistený petržlen pokrájaný na kolieska, očistený zeler pokrájaný na rezance a očistenú cibuľu pokrájanú na malé jemne kúsky. Všetko opražíme, zalejeme vodou alebo riedkym vývarom, osolíme, okoreníme korením, muškátovým orieškom, zelenou petržlenovou a zelerovou vňaťou a prikryté uvaríme. Nakoniec zahustíme solamylom zamiešaným v troche vody.
Knedličky. Pečeň a žemľu namočenú v mlieku zomelieme, pridáme k maslu vymiešanému so soľou, ochutíme mletým muškátovým kvetom, posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, rozotretým cesnakom a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z masy povykrajujeme malé knedličky, ktoré zavaríme do polievky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára