600 g mäsa z diviny., horčicu., jalovec., soľ., čierne mleté korenie., citrón., brusnice., červené víno., hladkú múku., cukor., ocot., tuk
Mäso pokrájame na medailóniky hrubé 1,5 – 2 cm, ktoré zľahka naklepeme, sformujeme do okrúhleho tvaru, osolíme, okoreníme čiernym mletím korením, posypeme drveným jalovcom a potrieme horčicou. Medajlónky pokvapkáme olejom a necháme odležať na chladnom mieste 2 – 3 hodiny. Potom mäso opražíme v rozohriatom tuku z oboch strán. Podávame s hranolkami, ryžou a madeirovou omáčkou. V tuku speníme lyžicu hladkej múky, pridáme čučoriedkový alebo brusnicový kompót aj so šťavou, ochutíme trochou cukru a citrónovou šťavou a na závar prilejeme červené víno. Necháme prevrieť a odstavíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára