štvrtok 3. januára 2019

Divina na pikantný spôsob

1 ½ kg diviny., KL soli., 2 x štipku korenia., KL mletej štipľavej červenej papriky., 2 cibule., 3 PL oleja., 6 zrniečok bieleho korenia., 1/8 l červeného vína., PL hladkej múky., 1/8 l vývaru z diviny
Mäso dobre umyjeme v studenej vode, osušíme a nakrájame na rovnomerné kúsky. Kúsky mäsa osolíme okoreníme a opaprikujeme. Olúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a za stáleho miešania v ňom mäso prudko opečieme, pridáme cibuľu a zrniečka bieleho korenia, prilejeme vývar a dusíme pri miernom vare asi 40 minút. Postupne pridávame za stáleho miešania červené víno. Nakoniec v troške vody rozmiešame múku a zahustíme šťavu a prevaríme. Podávame s opečenými rajčinami a zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára