štvrtok 3. januára 2019

Polievka z diviny s knedličkami

200 g jelenieho alebo srňacieho mäsa., 400 g kostí., 1,5 l vody., soľ., 80 g zeleru., 40 g mrkvy., dl bieleho vína alebo piva., 40 g masla., 2 vajcia., malú cibuľu., mleté čierne korenie., PL zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno., strúhanka
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a s mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme vínom alebo pivom. Mäso zomelieme, pridáme rozotreté maslo, vajcia, cibuľu pokrájanú nadrobno, mleté čierne korenie, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa potreby strúhanku. Všetko spolu dobre vymiešame a zo zmesi formujeme menšie knedličky, ktoré uvaríme vo vývare. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára