150 g vykosteného pečeného srnčieho chrbta., 200 g aspiku
Vykostený srnčí chrbát upečieme, dáme vychladnúť a potom nakrájame na tenké rezy. Na dno sklenených misiek vlejeme trochu aspiku, ktorý sme pripravili tak, že v horúcom bažantom vývare rozpustili želatínu a dali merne vychladnúť. Na spodnú vrstvu aspiku kladieme kúsok červenej papriky, sušenú slivku, na malé kocky nakrájané uhorky, petržlenovú vňať, vaječný bielok a na ne znovu nalejeme trochu aspiku. Napokon doňho ozdobne vkladáme kúsky srnčieho mäsa a zalejem zvyškom aspiku. Podávame vyklopené na tanier, ozdobené napríklad citrónom. Ako polotovar na prípravu tohto jedla môžeme použiť zmrazené upečené srnčie mäso, ktoré sme v mrazničke neskladovali dlhšie ako 4 mesiace. Mäso rozmrazíme rýchlym ohriatím v rúre a necháme ho pritom dobre prehriať. Opäť ho necháme vychladnúť a zalejeme aspikom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára