600 g mäsa z chrbta alebo stehna., 50 g údenej slaniny., 30 g oleja., cibuľa., 100 g zeleru., 100 g petržlenu., 3 zrnka nového korenia., 2 zrnka borievky., bobkový list., tymian., citrónová kôra., šťava z citróna., 10 g hladkej múky., štipka cukru., dl červeného vína., soľ
Srnčie alebo jelenie stehno umyjeme, očistíme od blán a kostí, osolíme a popreťahujeme slaninou. Na oleji opražíme cibuľu s koreňovou zeleninou, pridáme bobkový list s citrónovou kôrou, na to vložíme mäso a dusíme. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame, šťavu zaprášime múkou, pridáme červené víno, citrónovú šťavu, prisolíme a povaríme. Precedenú šťavu nalejeme na mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára