600 g srnčieho chrbta (sviečkovice)., 20 g soli., 3 g mletého čierneho korenia., 4 PL oleja., 770 g višňového vína., 5 cl griotky., 4 PL kryštálového cukru., mletá škorica., pomaranč., 4 jablká., solamyl., 4 zemiakové mušle., olej na vyprážanie., ozdobné šaláty a rôzne bylinky na dekoráciu
Srnčí chrbát (môžeme ho však nahradiť aj bravčovou panenkou)očistíme a nakrájame na 150 g valčeky, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Necháme 30 minút marinovať pri izbovej teplote. Potom ugrilujeme na anglický spôsob, teda mäso musí byť v strede ružové. Višňový kompót scedíme a višne odkôstkujeme. Kompótovú šťavu, víno, griotku, cukor, škoricu a nastrúhanú pomarančovú kôru dáme variť. Zahustíme máčaným solamylom a povaríme. Jablká umyjeme, vyberieme jadrovník a dáme piecť asi 10 minút zemiakové mušle vypražíme v horúcom oleji dozlatista. Mäso nakrájame na hrubšie plátky (na porciu asi 6 ks), zemiakovú mušľu naplníme višňami a dekorujeme pečeným jabĺčkom a višňovou omáčkou. Zo šalátov a bylín uviažeme ozdobné kytičky a vložíme do jabĺčka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára