125 ml olivového oleja., 2malé cibule pokrájané nadrobno., 750 g olúpaných paradajok., 3 strúčiky prelisovaného cesnaku., viazaničku zeleniny (pór., zelerové lístky a petržlenovú vňať)., 80 g čiernych posekaných olív., 200 g šampiňónov pokrájaných na plátky., 500 g čerstvého (alebo konzervovaného) tuniaka nakrájaného na kocky., soľ., čierne korenie., 500 g širokých rezancov 2 PL posekanej čerstvej petržlenovej vňate, 2 PL postrúhaného parmezánu
Na panvici podusíme cibuľu v tretine olivového oleja. Pridáme paradajky, cesnak, viazaničku zeleniny a 35 minút varíme. Primiešame čierne olivy. V ďalšom hrnci podusíme v tretine olivového oleja šampiňóny. Osolíme, okoreníme a v sitku necháme odkvapkať. Na zvyšku oleja podusíme na panvici okoreneného a osoleného tuniaka. Vo veľkom hrnci uvaríme v osolenej vode cestoviny, scedíme ich a presypeme do veľkej misy. Prilejeme paradajkovú omáčku, tuniaka, šampiňóny a všetko premiešame. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára