streda 2. januára 2019

Špagety po indicky

250 g mrazených alebo konzervovaných kreviet., 250 g brokolice., veľká cibuľa., 150 g šampiňónov., 2 KL karí korenia., 50 g masla., 2 dl kyslej smotany., soľ., čerstvo pomleté čierne korenie
Špagety uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a podusíme v malom množstve vody alebo nad parou. Polovicu masla roztopíme na panvici a do zlata v ňom opražíme umyté, očistené a nakrájané šampiňóny. Osolíme ich, okoreníme a vyberieme do misky. Do druhej polovici masla vložíme krevety a krátko opražíme. Odstavíme a vyberieme do ďalšej misky. Na panvicu vsypeme nakrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme karí korenie, smotanu a povaríme. Špagety scedíme, vložíme do misy, premiešame s krevetami, hríbikmi a brokolicou a zalejeme precedenou omáčkou. Servírujeme teplé.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára