750 g kuriatok., 100 g zelených fazuľových strukov., 100 g žltých fazuľových strukov., červená cibuľa., 5 PL oleja
NÁLEV: viazanička pažítky., 3 PL octu., 3 PL olivového oleja
Očistené kuriatka rýchlo umyjeme pod tečúcou vodou dáme odkvapkať a nakrájame na približne rovnaké kúsky. Na panvici zohrejeme 5 PL oleja a kuriatka krátko na prudkom ohni opražíme. Dáme vychladnúť. Zelené a žlté fazuľové struky povaríme v slanej vode nie celkom domäkka, scedíme, opláchneme studenou vodou a dáme dobre odkvapkať. Struky nakrájame na asi 3 cm dlhé kúsky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Posekanú pažítku zmiešame s octom, olejom, troškou vody, nálev osolíme a okoreníme a spolu s vychladnutými kuriatkami pridáme k fazuľovým strukom. Šalát premiešame a na pol hodiny odložíme na chladné miesto.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára