piatok 4. januára 2019

Rizoto s hríbami

500 g čerstvých hríbov., 120 g tuku., 300 g ryže., 100 g zeleného hrášku., 50 g mrkvy., veľkú cibuľu., 50 g tvrdého syra., čierne korenie., soľ
Na drobno pokrájanú cibuľku osmažíme na tuku, pridáme prebratú, umytú a odkvapkanú ryžu, ktorú za stáleho miešania opražíme. Potom vlejeme do nej vriacu vodu (asi ¾ l), necháme pod pokrievkou dusiť asi 15 minút a pridáme hríby, ktoré sme vopred dobre očistili, nakrájali na plátky a podusili do mäkka so soľou a štipkou mletého čierneho korenia. Rizoto dobre premiešame a jeho povrch posypeme strúhaným syrom. Ako prílohu podávame hlávkový šalát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára