štvrtok 3. januára 2019

Plnené jarabice

2 jarabice., 80 g údenej slaniny., soľ., voda
PLNKA: 20 g masla., vnútornosti z jarabíc (pečeň, srdce, žalúdok)., 2 žemle., trocha mlieka., vajce., soľ., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať
Očistené, vypitvané a dobre umyté jarabice osolíme, naplníme plnkou a otvor zašijeme. Potom ich obalíme slaninou pokrájanou na tenké plátky, ktoré pripevníme niťou alebo tenkým špagátikom. Poukladáme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme domäkka. Počas pečenia podľa potreby dolievame vodou.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkom, pridáme namočené a vytlačené žemle, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, zomleté vnútornosti, tuhý sneh ušľahaný z bielka a zľahka premiešame. Podávame s dusenou ryžou, prípadne tarhoňou, so zemiakmi a s kompótom alebo s dusenou červenou kapustou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára