600 g jelenieho mäsa., korenie štyroch farieb., červené víno., voda., 2 cibule., olej., farebné papriky., koreňová zelenina., lúpané paradajky v konzerve., múka na zahustenie., soľ., mleté čierne korenie., mäsový vývar., celé nové korenie., borievky., mletá sladká červená paprika
Odblanené mäso vcelku dáme do nálevu pripraveného z jedného dielu červeného vína, 3 dielov studenej vody, korenia štyroch farieb, celého nového korenia, borievok a nakrájanej koreňovej zeleniny. Mäso ponorené do nálevu prikryjeme a necháme odstáť 12 hodín na chladnom mieste. Potom ho z nálevu vyberieme, osušíme a pokrájame na plátky. Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané plátky mäsa s farebnými paprikami, prudko opečieme a poprášime mletou červenou paprikou. Zalejeme teplým mäsovým vývarom, ochutíme korením štyroch farieb, prikryjeme a na miernom ohni varíme domäkka. Podlievame vývarom. Pred dovarením pridáme lúpané paradajky v konzerve, povaríme ich, na závar jedlo zahustíme hladkou múkou rozmiešanou vo vode. Podávame s uvarenou tarhoňou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára