KL borievok., štipka tymianu., 2 malé bobkové listy., 2 KL rozmarínu., KL celého čierneho korenia., cmar., 800 g rolády z diviačieho stehna., KL soli., ½ KL mletého čierneho korenia., 75 g údenej slaniny., 50 g cibule., ¼ l vývaru., ¼ l červeného vína., 4 PL kyslej smotany
Korenie a bylinky rozdrvíme v mažiariku a dôkladne vtrime do mäsa. Mäso zalejeme cmarom a necháme v ňom 2 dni odležať. Mäso vyberieme z marinády, osušíme , osolíme a okoreníme. Slaninku nakrájame na kocky a v pekáči vyškvaríme dochrumkava. Pridáme nakrájanú cibuľu, speníme a napokon dookola opečieme mäso. Pekáč prikryjeme. Vložíme do rúry a v strede dusíme asi 15 minút. Podlejeme vývarom a vínom a dusíme 95 minút. Mäso vyberieme a omáčku dochutíme kyslou alebo sladkou smotanou. Mäso nakrájame na plátky a polejeme troškou omáčky. Omáčku podávame osobitne. Ako prílohu môžeme podávať halušky s maslom, pečené zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára