štvrtok 3. januára 2019

Pikantný zajac (králik)

kg mäsa zo zajaca alebo králika (hlava, prsia, krk, stehná, vnútornosti)., l vody., soľ., cibuľu., mrkvu., 4 borievky., bobkový list., 4 zrnká nového korenia., 40 g masti., 60 g hladkej múky., 1,25 dl červeného vína., mleté čierne korenie., práškový cukor
Očistené a umyté zajačie mäso zalejeme vodou, osolíme, pridáme pokrájanú cibuľu a mrkvu, borievky, bobkový list, zrnká nového korenia a všetko spolu uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a vykostíme. Masť roztopíme, opražíme na nej múku, zalejeme 5 dl zajačieho vývaru, prilejeme červené víno a necháme zovrieť. Potom pridáme soľ, mleté čierne a cukor, prípadne brusnice. Mäso vložíme do hotovej omáčky a ešte zohreje

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára