800 g stehna z diviaka., 50 g údenej slaniny., masť., cibuľa., 150 g koreňovej zeleniny., bobkový list., celé čierne a nové korenie., soľ., 20 g hladkej múky., 2 dl červeného vína., 2,5 dl smotany
MORIDLO: 2 PL octu., 100 g koreňovej zeleniny., cibuľa., celé čierne a nové korenie., tymian., voda
Mäso umyjeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a vložíme do moridla na 3 až 4 dni. Pred prípravou mäso vyberieme, osušíme a opražíme na rozohriatej masti zo všetkých strán. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, speníme, vložíme pokrájanú koreňovú zeleninu spolu so zeleninou z moridla, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie, osolíme a upečieme za občasného podlievania vo vyhriatej rúre. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme, šťavu precedíme, zaprášime múkou, ochutíme vínom, povaríme a zjemníme smotanou. Zeleninu pretlačíme cez sitko a zamiešame do omáčky, ktorú môžeme podľa chuti okysliť šťavou z citróna. Pripravenou omáčku polejeme plátky upečeného mäsa. Podávame so žemľovou knedľou alebo s uvarenými cestovinami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára