800 g kančej kotlety., 400 g brusníc., 200 g tureckých orechov., 300 g mladých strukov., zeleného hrášku., 3 dl červeného vína., PL medu., 20 g hnedého cukru., dl mäsového vývaru., 50 g masla., olej., soľ., mleté čierne korenie., borievkové bobule
Kančiu kotletu nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme tak, aby sa na mäse vytvorila tenká kôrka. Prisypeme borievkové bobule a mierne osmažíme. Mäso zalejeme medom, 2 dl červeného vína a potom vložíme na 15 až 25 minút piecť do rúry predhriatej na 190° C. Na panvici skarameluzujeme hnedý cukor, pridáme brusnice, podlejeme malým množstvom mäsového vývaru a dl červeného vína. Keď sa šťava začne variť, prisypeme pražené turecké orechy a povaríme ďalších cca 10 minút, pokiaľ sa neodparí takmer všetka šťava. Potom do omáčky vložíme 50 g masla a uvedieme do varu. Na rozpenenom masle osmažíme struky zeleného hrášku a podávame ako prílohu k pečenému mäsu. Napokon všetko zalejeme brusnicovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára