štvrtok 3. januára 2019

Diviačie stehno so šípkovou omáčkou

1,2 kg diviačieho mäsa zo stehna bez kostí., 120 g oleja., 150 g koreňovej zeleniny., 100 g cibule., 100 g kryštálového cukru., 50 g citróna., 100 g šípkovej zaváraniny., 50 g sušených šípok., celé čierne korenie., ďumbier., bobkový list., škorica., červené víno., 150 g suchej zápražky., vývar z kostí., soľ
Na oleji skaramelizujeme cukor, pridáme cibuľu a zeleninu pokrájanú na kolieska, opražíme do ružova. Základ zalejeme vývarom z kostí, pridáme osolené stehno, sušené šípky vymáčané v studenej vode, celé čierne korenie, bobkový list, citrónovú šťavu a kôru, prikryté dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, šťavu vypražíme na tuku, zalejeme vývarom, zahustíme suchou zápražkou rozmiešanou vo víne, pridáme šípkovú zaváraninu, škoricu a ďumbier. Dobre povaríme a precedíme. Udusené mäso pokrájame na plátky, poukladáme do kameninovej misy a zalejeme omáčkou. Podávame so širokými domácimi rezancami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára