6 kuracích stehien., 2 sladké smotany., grilovacie koreniny na kura., zemiaky., soľ., celá rasca., olej., tvrdý syr., 3 až 4 strúčiky cesnaku
Kuracie stehná osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Stehná dáme na plech a zalejeme ich s tromi štvrtinami sladkej smotany. Kým sa mäso pečie, smotana sa doň vstrebáva, preto ju postupne dolievame. Olúpané strúčiky cesnaku dáme do smotany a necháme ich rozvariť. Omáčka dostane dobrú chuť. Keď sú stehná upečená dochrumkava, dáme na ne nastrúhaný syr a v rúre ich ešte 2 minúty zapečieme. Plech so zemiakmi nakrájanými na mesiačiky posypeme rascou a dáme piecť do rúry. Ako prílohu podávame zeleninový šalát.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára