3 hrušky., 3 jablká., 6 sliviek., 6 KL masla., 6 KL práškového cukru., KL škorice., 2 KL cukru., téglik smotany., KL vanilkového cukru
Smotanu ušľaháme s cukrom i vanilkovým cukrom. Umyté hrušky ošúpeme, prepolíme a vyberieme jadrovíky. Ošúpané jablká bez jadrovníkov pokrájame na kocky. Slivky prepolíme a vykôstkujeme. Alobal rozdelíme na štvorce rovnakej veľkosti. Každý potrieme v strede maslom a položíme naň pol jablka v kockách, na ne postavíme polovicu hrušky a pridáme slivku. Každú polovicu posypeme lyžičkou práškového cukru a štipkou škorice. Alobal uzavrieme tak, aby vytvoril foremný balíček. Pečieme 20 – 30 minút na grile alebo na rošte. Podávame horúce so šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára