nedeľa 6. januára 2019

Kačacie prsia na grile

rozmarín kg vykostených kačacích pŕs., kg zemiakov., 50 g dijonskej horčice s horčicovým semienkom, 50 g plnotučnej horčice., ½ viazaničky anglického zeleru., pór., dl octu., ½ dl olivového oleja., soľ., korenie
Kačacie prsia očistíme. Na strane, kde je koža, urobíme do mäsa zárezy, a potom ich touto stranou položíme na gril. Osolíme, okoreníme, a keď sa koža upečiem do chrumkava, mäso obrátime a dopečieme. Oba druhy horčice zmiešame, pridáme trochu soli a za neustáleho miešania prilejeme malé množstvo olivového oleja. Prisypeme pór nakrájaný na kolieska a pokrájaný anglický zeler. Do takto pripraveného šalátového základu primiešame ocot a na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré sme predtým uvarili v šupke. Kačacie prsia podávame nakrájané so zemiakovým šalátom.
Do šalátového základu môžete dať namiesto horčice kyslú smotanu. V takom prípade kúsky zemiakov vložte najskôr aspoň na hodinu do šťavy, ktorú vymiešate z vody, octu, cibule, cesnaku a cukru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára