nedeľa 6. januára 2019

Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

4 pstruhy., 2 citróny., soľ., mleté biele korenie., čerstvý kôpor., olej
OMÁČKA: 4 dl bieleho jogurtu., 200 g šalátovej uhorky., 2 mladé cibuľky., čerstvý kôpor., pažítky., mleté biele korenie. Soľ., 40 g kapár
Pstruhy vypitveme a umyjeme, vnútri aj na povrchu pokvapkáme citrónovou osolíme a okoreníme. Povrch potrieme olejom s rozmiešaným kôprom. Necháme odstáť približne polhodinu a grilujeme z každej strany asi 6 minút za občasného potierania olejom s kôprom. Na omáčku ošúpeme uhorku, pokrájame ju na kocky, pridáme nadrobno posekanú cibuľku a pažítku, kapary a zalejeme jogurtom. Dochutíme soľou a korením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára