½ pažítky z kvetináča., estragón.., petržlenovú vňať., 4 PL olivového oleja., 4 stredne veľké morčacie rezne., šťavu z citróna., 4 PL vermútu., 30 g masla., soľ., mleté čierne korenie
Bylinky umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno, takto pripravené ich zmiešame s olivovým olejom. Morčacie rezne jemne naklepeme, potrieme bylinkovým olejom a uložíme na dve až tri hodiny na chladené miesto. Potom ich opražíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán minútku – dve a odložíme do tepla, aby nevychladli. Citrónovú šťavu a vermút dáme na panvicu, z ktorej sme vybrali rezne, a chvíľu povaríme. Do horúcej šťavy vložíme studené maslo, počkáme, kým sa rozpustí, a odstavíme. Do omáčky ponoríme rezne a ihneď podávame. Ako príloha je najlepšie ryža alebo zeleninové rizoto.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára