1,2 kg kačky., soľ., 100 g oleja., 150 g ryže., 60 g cibule., 200 g zemiakov., 150 g rajčiakov., 200 g šalátových uhoriek., 150 g zelenej papriky., mleté čierne korenie., mletá červená paprika
Umytú a očistenú kačku osolíme a prudko opečieme na oleji do ružova, aby zostala šťavnatá. Olej zlejeme do kastróla, kačku podlejeme vodou a pečieme v rúre. Na zliatom oleji opečieme prebratú a umytú ryžu. Keď je kačka takmer upečená, vyberieme ju z pekáča a do šťavy nakrájame na kolieska cibuľu, prikryjeme u vrstvou opečenej ryže, na ktorú ukladáme plátky zemiakov. Na zemiaky poukladáme plátky rajčiakov, plátky uhoriek a kolieska zelenej papriky. Zmes osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Kačku rozdelíme na porcie, jednotlivé kúsky rozložíme po zmesi, prikryjeme ryžou a zalejeme vodu. Na šálku ryže dávame 1 ½ šálky vody. Pod pokrievkou v rúre dodusíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára