sobota 5. januára 2019

Kačica s medom a ananásom

kačicu (asi 2,5 kg), zväzok tymianu., 3 PL medu (najlepšie lesného)., 0,5 l horúcej vody., 600 ml hydinového vývaru z kocky, 3 PL maizeny., soľ., čierne korenie., čerstvý ananás., 60 g píniových orieškov, pór., malú čili papričku., 3 PL sójovej omáčky., 20 g masla
Kačicu dobre poumývame a vysušíme. Potom ju zvonku poriadne natrieme soľou a korením. Necháme odležať aspoň 2 hodiny. Tymian umyjeme a necháme oschnúť. Vnútro kačice vytrieme PL a vložíme doň tymian. Kačicu položíme do pekáča hruďou dolu. Pečieme ju asi hodinu v masti, ktorú pustí, a pravidelne ju ňou polievame. Vývar zmiešame s horúcou vodou a kačicu polievame aj týmto. Po hodine ju obbrátime a pečieme ešte hodinu a pol. Asi 45 minút pred dopečením olúpeme ananás, vyrežeme tvrdý stred a plod pokrájame na menšie kúsky. Polovicou obložíme kačicu v pekáči a ďalej pečieme. Zvyšný med zmiešame s 2 PL sójovej omáčky a týmto znovu polejeme kačicu. Teplotu v rúre zvýšime na 220 stupňov a pečieme ešte 15 minút. Medzitým na panvici nasucho opečieme píniové oriešky. Pór očistíme a pokrájame nadrobno, čili papričky poumývame, zbavíme zrniečok a posekáme. Podusíme na masle 8 minút, pridáme druhú polovicu ananásu, posolíme a pokoreníme. Do zmesi pridáme zvyšnú PL sójovej omáčky a píniové oriešky. Kačicu rozkrájame, podávame obloženú ananásom a poliatu pórkovou zmesou. Výpek podávame zvlášť, zahustený maizenou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára