mladá sliepka (1,5 kg)., soľ., korenie., 30 g masla alebo margarínu., mrkva., cibuľa., 50 g póru., PL hladkej múky., 0,25 l mäsového vývaru (z kocky)., bobkový list., 2 citróny
Sliepku umyjeme, papierovým obrúskom osušíme a rozporcujeme. Porcie posolíme a potrieme korením. Na rozpálenom tuku ich po obidvoch stranách opečieme. Medzi tým očistíme mrkvu, cibuľu a pór, pokrájame na jemné plátky a pridáme k mäsu. Krátko podusíme a zaprášime múkou. Prilejeme horúci vývar. Bobkový list, šťavu a postrúhanú kôru z jedného citróna pridáme k mäsu. Potom prikryté pri miernej teplote podusíme 30 minút. Druhý citrón pokrájame na jemné kolieska a krátko pre servírovaním pridáme do teplej omáčky. Nakoniec omáčku ešte dochutíme mletým korením a soľou. Jedlo podávame s chlebom a hlávkovým šalátom, na pitie je vhodný rizling.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára