kg kurča., 30 zelených olív., 2 citróny., tymian., bobkový list., javorový sirup (môžete nahradiť zriedeným medom)., hustú paradajkovú šťavu (alebo pretlak)., olivový olej., ocot., soľ., korenie
Zmiešame 3 PL javorového sirupu (alebo ekvivalentné množstvo zriedeného vedu) so 4 PL olivového oleja., KL octu, soľou a korením. Kurča dôkladne potrieme touto zmesou zo všetkých strán i vnútri a dáme na hodinu odležať. Rúru vyhrejeme na 210 stupňov C, vložíme kurča a pečieme ¾ hodiny za stáleho polievania. Potom kurča nakrájame na menšie kúsky. Na panvici zahrejeme PL olivového oleja, pokladieme naň kúsky hydiny, pridáme voňavé byliny a paradajkový pretlak. Všetko spolu dusíme asi 15 minút, pridáme olivy, dusíme ešte 5 minút za stáleho premiešavania a ihneď podávame .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára