malé kurča (asi kg)., ananás
MARINÁDA: PL olivového oleja., ¼ l ananásovej šťavy., nadrobno posekanú štipľavú papričku., 3 PL octu., soľ., 2 bobkové listy., štipku rozdrveného tymianu
Najprv zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Kurča umyte, osušte a rozdeľte na 4 kusy. Prelejte marinádou a nechajte odstáť hodinu. Štvrtky kurčaťa vyberte a osušte (marinádu odložte) do rúry a pečte pri 200º C 40 minút. Počas pečenia polievajte marinádou. Z ananásu vyrežte tuhé časti a zora nadol ho ošúpte. Rozštvrťte ho, dužinu nakrájajte na plátky a pridajte ku kurčaťu. Počas pečenia ho niekoľkokrát obráťte. Upečené kurča s ananásom položte na zohriatu misu. Výpek zlejte do hrnčeka, podľa chuti zahustite a ochuťte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára