sobota 5. januára 2019

Kura s hubovou smotanovou omáčkou

4 x kuracie prsia., 300 g šampiňónov (alebo čerstvých dubákov)., 2 PL Rama Culinesse (alebo olivového oleja)., 2 – 3 PL hladkej múky., cibuľa., KL mletého cukru., soľ, korenie., rasca., sladká paprika., posekaná petržlenová vňať., citrónová šťava
Očistené huby nakrájame na malé kúsky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu, cibuľu a do mäkka uvaríme. Múku rozmiešame v Rama Cremefine na varenie a za stáleho šľahania prilievame do variacej sa omáčky a necháme asi 20 minút povariť. Hotovú omáčku dochutíme a necháme asi 20 minút povariť. Hotovú omáčku dochutíme lyžičkou cukru, soľou a citrónovou šťavou. Kuracie prsia okoreníme soľou, sladkou paprikou a trochou korenia. Na panvici zohrejeme Rama Culinesse a kúsky kuracích pŕs jemne opečieme. Opečené kuracie prsia polejeme hubovou omáčkou a podávame podľa chuti s ryžou alebo cestovinami.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára