4 strúčiky cesnaku., 3 čili papriky., soľ., 2 PL oleja., 400 g kuracích pŕs nakrájaných na rezančeky., 300 g zelených fazuľových strukov., 2 PL rybacej omáčky., PL sójovej omáčky., PL cukru., 15 g listov bazalky
Struky fazule nakrájame na trojcentimetrové kúsky. Cesnak nahrubo posekáme a čili papriky zbavené jadierok nakrájame na plátky. V mažiari všetok cesnak a jednu tretinu čili spolu so soľou rozdrvíme na pastu. Smažíme ju asi 15 sekúnd na rozpálenom oleji, potom pridáme kúsky mäsa a fazuľu. Na miernom ohni ich opečieme dozlatista, pridáme rybaciu a sójovú omáčku, cukor a zvyšok čili papričiek. Soté za stáleho miešania smažíme, pokiaľ sa cukor celkom nerozpustí. Po odstavení z ohňa primiešame lístky bazalky, podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára