4 kuracie stehná., štipka soli štipka mletého čierneho korenia., olej podľa potreby., 100 g cibule.,80 g mrkvy., 80 g zeleru., 80 g zeleného hrášku., bobkový list., trochu nového korenia., 2 ½ dl lahôdkovej smotany., 3 dl hydinového vývaru., PL octu., KL hladkej múky
Kuracie stehná umyjeme, posolíme, okoreníme, opečieme na oleji z oboch strán a odložíme. Do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu a cibuľu, nové korenie, bobkový list, podusíme, pokvapkáme octom a zalejem hydinovým vývarom. Do vriaceho základu vložíme kuracie stehná a dusíme, kým nezmäknú. Potom šťavu zahustíme smotanou, do ktorej sme zamiešali hladkú múku, a pridáme hrášok. Chvíľu povaríme a podávame so špenátovými rezancami alebo haluškami..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára