4 celé kuracie stehná., 2 vajíčka., 200 g múky., 200 g strúhanky., 50 g strúhaného parmezánu., kg drobných zemiakov., 200 g drobných cibuliek., celý cesnak., 2 PL horčice., ½ viazaničky petržlenovej vňate., 3 dl sladkej smotany., olej., soľ., korenie
Každé kuracie stehno rozpolíme a narežeme pri kosti. Osolíme, tradičným spôsobom obalíme, ale do strúhanky vopred primiešame nastrúhaný parmezán. Obalené stehienka vypražíme vo väčšom množstve oleja. Ošúpané a umyté zemiaky napoly uvaríme v slanej vode, a potom ich ochladíme. Zemiaky, cibuľky – a podľa chuti i strúčiky cesnaku – nabodávame striedavo na ražeň. Hotové ražne najskôr rýchlo opečieme na rozpálenom oleji, a potom ich vložíme ešte na 10 – 15 minút do rúry zohriatej na teplotu 180 stupňov C, aby sa riadne dopiekly. Na omáčku potrebujeme asi 5 roztlačených strúčikov cesnaku, ktoré trochu opražíme na horúcom oleji. Pridáme horčicu, jemne nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Potom všetko zalejeme smotanou a dôkladne povaríme. Kuracie stehienka podívame so zemiakovými špízmi, zaliate horčicovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára