sobota 5. januára 2019

Kuracie pullao so šafranom

2 hrnčeky (250 ml) bielej dlhozrnnej ryže., 300 g kuracích pŕs bez kože., 4 PL oleja., ½ KL práškového šafranu., polámanú tyčinku škorice., 3 klinčeky. 2 drvené kardamóny., 2 PL hrozienok., 2 PL olúpaných mandlí
V panvici s hrubým dnom premiešame ryžu s polovicou oleja, kým sa zrniečka neobalia tukom. Pridáme šafran, škoricu, klinčeky, kardamóny a 750 ml studenej vody. Premiešame a prikryté necháme zovrieť. Potom oheň zmiernime a ochutenú ryžu dusíme asi 20 minút. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a spolu s mandľami a hrozienkami pražíme na zvyšnom oleji, kým mäso nezmäkne. Zmes primiešame k šafranovej ryži a pred podávaním necháme ešte 5 minút postáť.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára