4 kuracie prsia á 200 g., soľ., mleté biele korenie., 4 dl zeleninového vývaru., 200 g póru., maslo., vegetu., nasekané čerstvé byliny (tymian., pažítka., petržlenová vňať., šalvia ...)., PL hladkej múky., mlieko alebo šľahačkovú smotanu
Kuracie prsia jemne na vrchu narežeme do kríža, osolíme okoreníme. Uvaríme (pošírujeme) nad parou alebo priamo v zeleninovom vývare. Vyberieme a uložíme na teplom mieste. Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme horúcim vývarom, pridáme nasekané byliny, krátko povaríme, dochutíme soľou a korením. Nakoniec zjemníme mliekom alebo smotanou. Pór umyjeme, nakrájame na dlhé rezance, veľmi krátko podusíme na troške masla a ochutíme vegetou. Mäso rozkrájame na plátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára