sobota 5. januára 2019

Kuracie prsia na ázijský spôsob

korenie 2 kuracie prsia a 280 g., 2 PL masla., 2 PL oleja., soľ., mleté čierne korenie., 3 malé cibule (najlepšie šalotky)., 2 PL medu., 2 PL octu., najlepšie vínny., veľký pór., PL nasekanej petržlenovej vňate., 100 ml bieleho vína., KL maizeny (kukuričný škrob)
Mäso nakrájame na 3 – 4 centimetre hrubé rezance., na panvici zohrejeme maslo s olejom a mäso za stáleho miešania dozlatista opečieme. Osolíme a okoreníme. Mäso vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Jednu cibuľu ošúpeme, najemno nakrájame a dáme na panvicu. Opražíme, pridáme med a necháme mierne skaramelizovať. Podlejeme octom, zvyšné dve cibule ošúpeme a prerežeme na osminky. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na panvicu a pražíme asi 5 minút. Podlejeme vínom, maizenu nahladko vymiešame v troche vody, vlejeme do panvice a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Primiešame kuracie mäso, zohrejeme a podľa potreby dochutíme. Odporúčame podávať s ryžou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára