sobota 5. januára 2019

Francúzske kurča na ružovom víne

kurča., 5 strúčikov cesnaku., 4 PL masla., mleté čierne korenie., soľ., 400 ml hydinového vývaru., 100 ml ľahkého ružového vína., 2 PL maizeny
Kurča umyjeme, osušíme a naporcujeme na šesť častí. Cesnak očistíme, v pekáči zohrejeme maslo a kurča po častiach opečieme. Pridáme celé strúčiky cesnaku, krátko opekáme, osolíme a okoreníme. Vývar pripravíme podľa návodu na obale, kurča striedavo podlievame vývarom a vínom. Znížime teplotu, prikryjeme a dusíme 45 minút. Kurča a cesnak z pekáča vyberieme a odložíme na teplé miesto. Maizenu nahladko rozmiešame v troche vlažnej vody a za stáleho miešania vlejeme do výpeku v pekáči, necháme prevrieť, podľa potreby dochutíme. Podávame s bagetou alebo iným bielym pečivom. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára