nedeľa 6. januára 2019

Knedličky z mletého mäsa

kg mletého mäsa., 2 – 3 žemle., 2 zväzky petržlenovej vňate, 4 vajcia., soľ., 2 KL tymianu., trochu muškátového orieška., nakladané uhorky., malé paradajky., cibuľu., menšiu plechovku ananásu., 50 g čerešní na ozdobenie., strúhanku., olej
Cibuľu nakrájame na kocky, petržlenovú vňať myjeme a nasekáme, žemle namočíme do vody a vyžmýkame. Cibuľu, petržlenovú vňať, žemle, mleté mäso, vajcia a korenie dôkladne vymiešame. Z hmoty vytvoríme asi 3 cm silné valčeky, ktoré nakrájame na kúsky dlhé 3 cm. Z každého kúska formujeme knedličky. Na 12 ihiel napicháme polovicu mäsových knedličiek uhorky paradajky a plátky cibuľky, na ďalších 12 ihiel napicháme zvyšok knedličiek, kúsky ananásu a čerešne. Posypeme strúhankou, potrieme olejom a grilujeme zo všetkých strán asi 4 minúty. Podávame s kúskami bagety, celozrnným chlebom alebo malými žemličkami, tatárskou omáčkou a kečupom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára