nedeľa 6. januára 2019

Domáci hamburger

400 g mletého bravčového mäsa., 100 g mletého hovädzieho mäsa ., 2 strúčiky cesnaku., soľ., mleté čierne korenie., majorán., sójová omáčka., mletá rasca., mletá sladká paprika., olej
V miske zmiešame bravčové a hovädzie mleté mäso. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie., majorán, mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Zmes necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste. Mokrými rukami formujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt. Grilujeme asi 8 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 8 až 10 minút z druhej strany. Podávame v rozkrojenej žemli potretej majonézou, so šalátom a s pokrájanou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára