nedeľa 6. januára 2019

Bravčové špízy so zemiakmi

400 g chudšieho bravčového pliecka., 3 PL oleja., soľ., drvené čierne korenie., 2 – 3 strúčiky cesnaku., 80 – 100 g paprikového slimáka., 80 – 100 g slaniny., 1 – 2 cibule., 80 – 120 g papriky., 150 – 200 g zemiakov
Z mäsa nakrájame medailóniky, jemne naklepeme a pokvapkáme zmesou oleja, soli, čierneho korenia a pretlačeného cesnaku. V chlade necháme 3 – 4 hodiny marinovať. Medzitým nakrájame paprikového slimáka, slaninu, cibuľu, papriku a ošúpané zemiaky na plátky a po odležaní mäsa suroviny striedavo napichujeme na grilovacie ihly alebo špajle. V rozohriatom grile za občasného potierania zvyšnou marinádou opekáme zo všetkých strán. Podávame s chlebom alebo bagetou so zeleninovým šalátom či sterilizovanou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára